Home Bijlage Lokale omroepen steunen pleidooi NPO onafhankelijke publieke omroep

Lokale omroepen steunen pleidooi NPO onafhankelijke publieke omroep

De NLPO, het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroepen, onderschrijft het vandaag gepubliceerde opiniestuk van NPO-voorzitter Shula Rijxman in de Volkskrant over het belang van een onafhankelijke en betrouwbare publieke omroep.

De oproep van Rijxman is extra relevant in het huidige debat over de meerwaarde van de publieke omroep op lokaal niveau. De lokale publieke omroep vervult een zichtbare functie in de lokale democratie, die door decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten steeds belangrijker wordt. Hij biedt een betrouwbaar en professioneel netwerk voor burgerjournalistiek avant la lettre. De positie van vrijwel alle lokale publieke omroepen is op dit moment echter uiterst kwetsbaar. Zonder extra maatregelen op korte termijn zullen de meeste lokale publieke omroepen niet overleven. Daarmee wordt een publieke infrastructuur afgebroken die juist in deze tijd uitstekend kan worden benut voor de problemen en uitdagingen op het gebied van een toegankelijke, zorgvuldige en betrouwbare journalistiek op lokaal niveau. De NLPO voert daarom de komende maanden campagne voor extra politieke aandacht voor de problemen bij de lokale publieke omroepen.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…