Home Bijlage Unieke samenwerking Autodrop en MIVA

Unieke samenwerking Autodrop en MIVA

Stichting MIVA en Autodrop, een merk van Concorp, gaan samenwerken. MIVA ondersteunt sinds 1935 hulpverleners in 34 landen met vervoers- en communicatiemiddelen. Concorp, ooit zelf als pionier begonnen, financiert een auto voor Constance in Zimbabwe. Samen met de introductie van een nieuw snoepje maken de Brabantse bedrijven hun samenwerking bekend.

Vrouwen op eigen benen
MIVA pionier Constance werkt voor WAP (Women’s Advocacy Project), een organisatie die de belangen van vrouwen behartigt in Zimbabwe. Constance streeft naar gelijke rechten van mannen en vrouwen. Ze helpt vrouwen economisch zelfstandig te worden.

Constance gaat de auto gebruiken om achtergestelde meisjes en vrouwen te helpen. Vorig jaar hielp Constance 40 vrouwen, vooral weduwen en alleenstaande moeders, om een kippenhouderij op te starten. Met dit eigen bedrijfje van 200 à 400 kippen kunnen de vrouwen niet alleen in hun eigen levensbehoeften en die van hun gezin voorzien, maar ook een eigen inkomen verdienen.

Steun voor Constance
Op de verpakkingen van de nieuwe biologische Autodropjes, de Kakelbonte Kampeerwagens en Fruitige Eendjes, laat Concorp zien dat zij Constance steunt.

“Voor Concorp en de familie voelt deze samenwerking heel logisch. We houden simpelweg van autootjes en we voelen ons verbonden met pioniers. Ook wij zijn drie generaties terug begonnen als pionier. Maar we zijn vooral heel erg onder de indruk van het werk dat MIVA verricht in gebieden waar je bijna niet kunt komen.” Ilse Ebbens, Director Marketing & Sales Concorp

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…