Home Bijlage Fajah Lourens ambassadrice voor Stichting Kinderen van de Voedselbank

Fajah Lourens ambassadrice voor Stichting Kinderen van de Voedselbank

Actrice, model en dj Fajah Lourens wordt de nieuwe ambassadrice van Stichting Kinderen van de Voedselbank. Lourens groeide op in een eenoudergezin en weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het voor kinderen kan zijn wanneer hun ouders niet of nauwelijks kunnen rondkomen.

De Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich voor zo’n 34.000 kinderen in die zijn aangesloten bij een voedselbank. De stichting hanteert hiervoor een uniek concept en geeft als enige organisatie in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen en leuk nieuw speelgoed. Kinderen krijgen twee maal per jaar zo’n pakket. Eenmaal met zomerkleding en een pakket voor de winter.

Na ontzettend leuk contact met Fajah voelde deze zich direct betrokken tot de kinderen waar de stichting zich voor inzet. Dit met reden, want Fajah heeft in haar jeugd ook te maken heeft gehad met armoede en weet dus hoe het is om afhankelijk te zijn van tweedehands kleding. Fajah zegt dan ook te begrijpen hoe erg is het is  voor een kind om maatschappelijk te worden uitgesloten omdat ze er net even een tikje anders uitzien: ‘Ik heb het zelf allemaal meegemaakt en voel echt met deze kinderen mee.’

Fajah wilde maar onder één voorwaarde ambassadrice worden en dat was als ze niet alleen als leuk plaatje op de website kwam te staan, maar zich echt actief kon gaan inzetten voor de kinderen en de organisatie. Fajah wil de organisatie nog meer onder de aandacht brengen om zo het taboe op kinderarmoede bespreekbaar te maken en zich actief gaan bezig houden met fondsen werven en leuke acties voor de kinderen.

Stichting kinderen van de voedselbank zegt: ‘Wij zijn ontzettend blij met Fajah als het gezicht van de stichting en we zijn er van overtuigd dat we hierin een hele leuke samenwerking tegemoet gaan.’

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Miljoenen voor restauratie monumenten

Minister Van Engelshoven trekt dit jaar €34 miljoen extra uit voor het restaureren van (gr…