Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Aanhouding op Bali voor onderzoek naar wildlife crime

Rotterdam – Aanhouding op Bali voor onderzoek naar wildlife crime

De Indonesische politie heeft vandaag, in het kader van een onderzoek van het milieuteam van de politie eenheid Rotterdam, op het Indonesische eiland Bali een 54-jarige Nederlander aangehouden. De verdachte zou aan de basis staan van illegale export van koraal en materiaal van beschermde en met uitsterven bedreigde dier- en plantsoorten. Hij leverde ook aan de Brabander bij wie vorig jaar loodsen vol illegaal ingevoerde materialen werden aangetroffen.

De Nederlander opereerde vanuit Kuta en zou al enige jaren actief zijn. Hij kocht zijn spullen in bij lokalen om ze vervolgens te verschepen. De aanhouding is een vervolg op een groot onderzoek van onder andere het milieuteam van de politie eenheid Rotterdam.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Twee aanhoudingen door alerte bewoners

Vanavond hielden agenten twee jongens aan met harddrugs op de Maashavenkade in Rotterdam K…