Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Gezocht – Twee mannen gezocht voor poging inbraak Laan op Zuid

Rotterdam – Gezocht – Twee mannen gezocht voor poging inbraak Laan op Zuid

Na een opvallende voorbereiding probeerden twee verdachten dinsdag 11 april in te breken in een woning aan de Laan op Zuid te Rotterdam. Ze proberen de voordeur te forceren. Als dat na enkele pogingen niet lukt, gaan ze er vandoor. Even daarvoor ontdekken ze een beveiligingscamera, die ze kapot maken en meenemen. Dat voorkomt niet dat ze al goed herkenbaar vastgelegd zijn. De politie is op zoek naar de identiteit van de mannen.

Bij het bekijken van de camerabeelden viel het de rechercheurs op dat de twee verdachten niet alleen die dinsdag te zien zijn. Beelden van enkele dagen eerder laten dezelfde personen zien, die kleine voorwerpen tussen vermoedelijk de deur en de sponning van deze en naastgelegen woningen plaatsen.

Het komt vaker voor dat inbrekers kleine voorwerpen tussen de deursponningen plaatsen of kleine voorwerpen ter hoogte van de deuren neerleggen. Als die er nog liggen als zij later terugkomen, is het een indicatie voor inbrekers of de bewoners thuis zijn of zijn geweest.
Valt u iets dergelijks op, haal het altijd weg.

Herkent u de daders of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de rechercheurs via onderstaand tipformulier, 0900-8844 of als u liever anoniem blijft, via 0800-7000. 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Scherp oog agenten levert 30.000 op

Woensdagavond hielden agenten twee Fransen aan op de Vaanweg die wachtten op een zogenaamd…