Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Agenten belaagd Vierambachtsstraat; politie zoekt getuigen

Rotterdam – Agenten belaagd Vierambachtsstraat; politie zoekt getuigen

Agenten die een 29-jarige Rotterdammer aanhielden omdat hij zich weigerde te legitimeren, zijn donderdagavond belaagd door een grote groep omstanders. Onder andere agenten te paard waren nodig om de groep uiteen te drijven. De politiemensen werden bekogeld met diverse voorwerpen en één van de onruststokers vernielde de ruit van een politieauto.

Surveillerende agenten zagen dat een groepje mannen een bromfietser lastig viel en namen polshoogte. Ze spraken een man aan die iets uit de rugzak van de bromfietser leek te pakken en vroegen om zijn legitimatie. Toen hij deze meerdere malen weigerde te geven, werd hij aangehouden. Niet alleen verzette de verdachte zich hevig tijdens zijn aanhouding, ook een steeds groter wordende groep omstanders werd agressief. Allerlei voorwerpen werden naar de agenten gegooid en een nog onbekende onruststoker vernielde de ruit van een politieauto toen de verdachte werd afgevoerd.

De belaagde agenten voelden zich erg bedreigd en moesten spoedassistentie van collega’s inroepen om de orde te herstellen. Onder andere politiehonden en agenten te paard die in de binnenstad van Rotterdam surveilleerden kwamen er aan te pas om de groep van ongeveer 50 man uiteen te drijven en de rust te herstellen.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Hagenaar gewond bij vechtpartij, verdachten aangehouden

Bij een vechtpartij op de Grote Marktstraat is zaterdag 17 maart een 22-jarige Hagenaar ge…