Home Zuid-Holland Rotterdam Amsterdam/Rotterdam – Drie Amsterdammers aangehouden voor serie diefstallen dj-apparatuur

Amsterdam/Rotterdam – Drie Amsterdammers aangehouden voor serie diefstallen dj-apparatuur

Een gezamenlijk onderzoek van rechercheurs uit Rotterdam en Amsterdam leidde tot de aanhouding van drie verdachten voor in totaal negen zaken van diefstal van dj-apparatuur uit horecagelegenheden. De drie Amsterdammers zitten vast. Het onderzoek liep sinds begin dit jaar.

 In januari 2017 startte de afdeling veelvoorkomende criminaliteit (VVC) van de recherche in Rotterdam-Centrum een onderzoek naar vier brutale diefstallen van dj-sets uit horecagelegenheden. De werkwijze van de daders kwam overeen: de spullen werden op klaarlichte dag meegenomen tijdens de openingstijden van de zaken. De sets zijn gemiddeld zo’n 1800 euro waard.
De rechercheurs plozen onder andere bewakingsbeelden uit en deelden de beelden van de verdachten en hun werkwijze intern via de politiesystemen. Collega’s uit twee andere eenheden meldden zich met drie vergelijkbare zaken uit Amsterdam en Delft. Het onderzoek richtte zich nu op in totaal zeven zaken.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Mannen beschoten Haringpakkersstraat

Twee mannen van 22 en 28 jaar liepen maandagavond op de Haringspakkersstraat toen zij op h…