Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Honderste aflevering Bureau Rijnmond

Rotterdam – Honderste aflevering Bureau Rijnmond

Op 1 juni zendt RTV Rijnmond de 100e aflevering van Bureau Rijnmond uit. Het regionale opsporingsprogramma, dat sinds januari 2015 bestaat, behandelde in die 100 afleveringen zo’n 500 zaken en leverde 160 aanhoudingen op. Aanhoudingen die direct of indirect aan Bureau Rijnmond te danken waren.

Resultaten
Bureau Rijnmond vraagt aandacht voor verschillende zaken. Van babbeltrucs tot overvallen, van moord tot verkeersongevallen. Een greep uit de behaalde resultaten van 2015, 2016 en 2017:
In september 2015 vond een overval op een pakketbezorger aan de Kelloggplaats in Rotterdam en een verdachte kon worden aangehouden. Voor verschillende schietincidenten in september 2015 in Spijkenisse en aan het Stieltjesplein in Rotterdam werden in januari drie verdachten aangehouden. 
In 2016 werd de overval op een trambestuurster op het Tiendplein in Rotterdam dankzij Bureau Rijnmond opgelost. De stiefvader en moeder herkenden hun 36-jarige zoon en hij werd aangehouden. Door tips van kijkers werden vier jongens aangehouden voor de overval op een woning aan de Veersedijk in Hendrik Ido Ambacht. In totaal drie  verdachten werden aangehouden voor overval Jumbo Dordrecht
In 2017 werden twee 15-jarige jongens voor een overval in Leerdam aangehouden. De verdachte van mishandeling van een Rotterdamse club meldde zich zelf. Het filmpje van Bureau Rijnmond was getoond via Dumpert met een miljoen views.

Fervente voorstander
Politiechef Frank Paauw van de politie Eenheid Rotterdam kijkt tevreden terug op 2,5 jaar intensieve samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie en RTV Rijnmond:
“Ik ben vanaf het begin een fervente voorstander geweest. Bureau Rijnmond vult prachtig het gat op dat er was tussen lokale vormen van opsporingscommunicatie en het landelijke Opsporing Verzocht. Ik gewoon ben heel erg blij dat Bureau Rijnmond er is. Het wordt professioneel gemaakt en de kijkers weten het goed te vinden.”

Samenwerking
Bureau Rijnmond komt tot stand door een intensieve samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, de politie en RTV Rijnmond.  Zaaksofficieren en politieteams beslissen in gezamenlijkheid of een zaak geschikt is voor Bureau Rijnmond  De persofficier (in mandaat van de hoofdofficier) beslist formeel of en hoe een zaak wordt gebracht. 

Bureau Rijnmond wordt iedere donderdagavond na het Rijnmond Nieuws rond 17.25 uur uitgezonden. De uitzending wordt ieder uur herhaald tot vrijdag 17.00 uur. Meer informatie zie www.politie.nl/bureaurijnmond

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Hagenaar gewond bij vechtpartij, verdachten aangehouden

Bij een vechtpartij op de Grote Marktstraat is zaterdag 17 maart een 22-jarige Hagenaar ge…