Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam, Schiedam – Donderdag in ‘Bureau Rijnmond’

Rotterdam, Schiedam – Donderdag in ‘Bureau Rijnmond’

In ‘Bureau Rijnmond’, het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van misdrijven in de hoop getuigen te vinden. Morgen, donderdag 1 juni, worden in de 100e uitzending van Bureau Rijnmond opnieuw verschillende zaken onder de aandacht gebracht.

In deze 100e uitzending blikt de Rotterdamse wethouder Veiligheidszaken Joost Eerdmans kort terug op de eerste honderd uitzendingen. Daarnaast brengen politie en justitie de volgende zaken:

Babbeltruc
Een 86-jarige vrouw uit  Schiedam wordt op 28 februari slachtoffer van een babbeltruc. In haar huis wordt zij, door twee jonge dames, beroofd van haar pinpas. Niet veel later wordt er bij een ING pinautomaat aan de Fransenlaan een bedrag van 1000,- euro  en op  het Stadhoudersplein een bedrag 250,- euro gepind. Eén van de jongedames staat op beeld.
 
Dodelijk schietincident Paardebloem
Een onbekende man schoot op zondagavond 28 mei de 21-jarige Parsa Maboud uit Zoetermeer dood op de oprit van een woning aan de Paardebloem in Rotterdam. De dader ging er met een auto vandoor die waarschijnlijk door een handlanger werd bestuurd. De vluchtauto werd korte tijd later gevonden op de Zernikeplaats.
Was u getuige of heeft u andere informatie. Heeft u misschien iets gefotografeerd of gefilmd wat helpt in het onderzoek of heeft u een bewakingcamera op de Paardenbloem, Wasbloem Zernikeplaats of de tussengelegen straten? Meld het de politie!

Coolsingel
Zondag 14 mei werd Feyenoord landskampioen door de wedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-1 te winnen. Het feest na afloop van deze wedstrijd en de huldiging op maandag verliepen zonder noemenswaardige problemen. De supporters maakten er één groot feest van in Rotterdam. Een week eerder was dat een ander verhaal. Een paar honderd man bleef na de verloren wedstrijd tegen Excelsior in de stad achter en heeft zich toen ernstig misdragen. In de vorige uitzendingen werden al foto’s getoond van verdachten en dat zal deze week weer gebeuren.

Dubbele moord/doodslag in Zoetermeer
Op 25 april 2017 vond er in Zoetermeer een dubbele moord/doodslag plaats, waarbij  twee mannen overleden, vader en zoon. De vluchtauto is aangetroffen in Rotterdam, waar Iemand heeft geprobeerd de auto in brand te steken. 

Ruit vernield: wie is de dader?
Een onbekende man vernielt ogenschijnlijk zonder reden de ruit van een kapsalon aan de Katendrechste Lagedijk in Rotterdam. Van de dader zijn beelden. Wie herkent ‘m?

Bureau Rijnmond
‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – ‘Meet & greet’ jongeren en agenten druk bezocht

Zo’n 150 jongeren uit met name de Haagse centrumwijken bezochten woensdagavond 21 maart ee…