Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Mooi einde van een feestelijk voetbalweekend

Rotterdam – Mooi einde van een feestelijk voetbalweekend

De opgebouwde spanning van het afgelopen weekend kwam maandag tot een feestelijk hoogtepunt. Na het behalen van de landstitel op zondag kon Feyenoord vandaag de schaal aan de fans laten zien. Dat gebeurde in een rood-wit gekleurde binnenstad waar tijdens de festiviteiten nauwelijks incidenten plaatsvonden. Wel speelde de warmte een rol in de mensenmassa: 149 mensen werden vanwege oververhitting nagekeken door EHBO medewerkers.

Al om 07.00 uur verzamelden de eerste fans zich in de binnenstad om een mooie plek te bemachtigen. Vanuit het hele land kwamen volle treinen aan met duizenden fans. Dat leidde rond elf uur tot de oproep van alle betrokken partijen om niet meer naar Rotterdam af te reizen. Alle feestlocaties waren vol. Naast de reguliere communicatiemiddelen zoals Twitter, werd door de veiligheidsregio NL Alert ingezet.  Om het publiek dat onderweg was naar Rotterdam te bereiken werd dit bericht in een groot gebied verspreid.

Ondanks de enorme toeloop van mensen zat de sfeer er van begin af aan goed in. De dag verliep zonder noemenswaardige orderverstoringen. Toch hielden agenten in totaal 42 personen aan voor discriminatie. Een verdachte is na dit weekend wel heel veel geld kwijt. Zondag kreeg de man een boete van 500 euro voor het schreeuwen van leuzen. Maar ook maandag ging hij flink zijn boekje te buiten met als resultaat: een tweede strafbeschikking van 550 euro.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag/Scheveningen – Grote controle Scheveningse haven bestrijdt ondermijning

Terwijl buurtbewoners goedkeurende geluiden laten horen, leiden motoragenten automobiliste…