Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Speciaal rechercheteam onderzoekt ongeregeldheden na voetbalwedstrijd

Rotterdam – Speciaal rechercheteam onderzoekt ongeregeldheden na voetbalwedstrijd

Rotterdam – Een team van 20 rechercheurs is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden rondom de voetbalwedstrijd Excelsior-Feyenoord zondag. Het team, dat zondagavond al begonnen is, bekijkt de beschikbare beelden om te bezien wie er betrokken was. Ook handelt de politie, onder leiding van een officier van justitie, de zaken af tegen de mensen die zondag al werden aangehouden. Toen werden in totaal zo’n 100 arrestanten aangehouden. De zaken werden deels al zondag afgehandeld. Maandag zaten nog ruim 40 verdachten vast. Over de afhandeling van die zaken wordt zo snel mogelijk een beslissing genomen. Zondagavond zijn onder andere boetes opgelegd, en zijn mensen met een dagvaarding heengezonden.

Ondanks de drukte was de sfeer zondag eerst opgetogen en verwachtingsvol. Toen snel achter elkaar de drie doelpunten voor Excelsior vielen, sloeg de sfeer al snel om in teleurstelling en gelatenheid. Veruit de grootste groep voetballiefhebbers ging nog tijdens de wedstrijd weg. Een groep van enkele honderden ‘fans’ kon het verlies moeilijker verkroppen en besloot de frustratie te botvieren op politieagenten, straatmeubilair en andere goederen. Relschoppers daagden de politie uit, gooiden vuurwerk, straatstenen en beledigden agenten. Toen de raddraaiers niet reageerden op waarschuwingen, besloot de ME enkele charges uit te voeren om de groepen uit elkaar te drijven. Toen ook dat geen effect had, werden ook de waterwerper, de bereden politie en de hondengeleiders ingezet.

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Politie houdt 27-jarige verdachte aan voor dood Orlando

De politie heeft zondag 22 april een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt ver…