Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Politie houdt wegpiraat aan in Rotterdam

Rotterdam – Politie houdt wegpiraat aan in Rotterdam

Hij haalde op de A20 links en rechts in, negeerde rode kruizen en reed waar hij niet mocht rijden. Reden genoeg voor de politie om de 18-jarige wegpiraat uit Rotterdam en zijn 24-jarige bijrijder uit Capelle aan den IJssel donderdagavond aan te houden.

Omdat een getuige gezien dacht te hebben dat de bijrijder ook een vuurwapen in zijn handen had, gebeurde dit met de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV).

Rond kwart voor zes kwam de melding over de wegpiraat op de A20 binnen bij de politie. Agenten snelden er naartoe, maar op de Henegouwerlaan passeerde de auto die ze zochten hen al. Ze keerden hun dienstvoertuig om en konden niet veel later de BTGV uitvoeren. De twee inzittenden werden aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen. Agenten vonden geen vuurwapen in de auto. Wel een groot mes, een honkbalknuppel, een aantal gripzakjes wiet, zeven telefoons en een flink geldbedrag.

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Getuigen gezocht, bedreiging met vuurwapen

Een 30-jarige Hagenaar werd donderdag 19 april omstreeks 17:00 uur op de Boomsluiterskade …