Home Gelderland Achterhoek Het was stil op de Vijverberg (Toch wint de Graafschap met 1-0 van Sparta)

Het was stil op de Vijverberg (Toch wint de Graafschap met 1-0 van Sparta)

stadionWedstrijd op de Vijverberg begint pas in de tweede helft
Na afloop van de wedstrijd was er in de persruimte een hevige discussie over de eerste helft. Was het de kracht van Sparta, dat de hele tijd vroeg stoorde, waardoor de Graafschap niet aan opbouwen toe kwam? Speelde de Graafschap zelf te slap? Trainer Jan Vreman deed zelfs een duit in het zakje met de opmerking, dat het publiek pas na de 60e minuut tot leven kwam. En met die laatste opmerking ben ik het volledig eens. Want tot aan de 60e minuut hoorde je alleen maar de 75 meegereisde Spartafans. De ‘harde kern’ van de Graafschap was nog steeds niet aanwezig vanwege een conflict met de clubleiding.

Pas in de 60e minuut was het Vincent Vermeij die na een schitterende soloactie de eerste doelkans van de wedstrijd creëerde. Keeper Sinouh kon zijn inzet met moeite tot corner verwerken.Het publiek werd wakker. Daarna was er nog een leuke actie van Robin Pröpper en Dean Koolhof. De Graafschap mocht een vrije trap nemen net buiten de 16. Pröpper pakte de bal en legde hem klaar. Als een duveltje uit een doosje kwam opeens uit het niets Koolhof, die de bal rakelings over schoot.Vlak daarna kon het publiek genieten van een schitterende aanval, in de 62e minuut opgezet door Milan Massop,via Nathan Kabasele doorgegeven aan Dean Koolhof, die met een schitterend schot de doelman kansloos liet. (1-0)

Daarna vocht de Graafschap voor de 2-0 en kwam een aanval van Sparta niet meer voor in het verhaal, maar het bleef 1-0 met als uitblinker Man of The Match Dean Koolhof.

De Graafschap – Sparta Rotterdam 1-0 | Arbiter Martin Pérez | Toeschouwers: 5.053
Doelpuntenmaker(s): 1-0 Dean Koolhof (62’)
Opstelling De Graafschap: Theo Zwarthoed; Nathaniel Will (59’ Tim Vincken), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Milan Massop; Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Dean Koolhof; Vincent Vermeij (90+1′ Coen Maertzdorf) en Nathan Kabasele (80’ Brahim Darri).
Opstelling Sparta Rotterdam: Khalid Sinouh; Emilio Samsey, Michel Breuer, Kaj Ramsteijn, Donovan Slijngard; Steef Nieuwendaal, Jaime Bruinier (63’ Nourdin Boukhari), Huseyin Dogan; Donovan Deekman (81’ Finn Stokkers), Mario Bilate (74’ Roald van Hout) en Mimoun Mahi.
Gele kaart(en) De Graafschap: Linssen (65’), Breinburg (69’)
Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Mahi (42’), Bilate (69’)