Home Zuid-Holland Leiden Leiden – Twee verdachten aangehouden na gewapende overval op supermarkt Spar (update)

Leiden – Twee verdachten aangehouden na gewapende overval op supermarkt Spar (update)

Woensdag 10 januari omstreeks 14.40 uur vond een gewapende overval plaats bij supermarkt Spar aan de Herenstraat in Leiden-Zuid. Een man kwam de winkel binnen en bedreigde het personeel met een mes en eiste geld. Kort na de overval werd al een 19-jarige Leidenaar aangehouden en omstreeks 18.30 uur werd ook de tweede verdachte van de overval in een woning aan de Zuidsingel aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Leiden. Beiden zitten nog vast.

De overvaller ging er vervolgens vandoor met een geldbedrag in de richting van de Lammenschansweg. Een andere verdachte, een 19-jarige Leidenaar, die kennelijk buiten op de uitkijk stond werd al snel aangehouden. Getuigen wisten een goed signalement te geven waarna gealarmeerde agenten hem in de omgeving konden aanhouden. De recherche doet verder onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de overval. De overvaller die in de winkel stond wist te ontkomen. De politie is nog naar hem op zoek.

Laad meer Leiden
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Internationaal gesignaleerde Portugees aangehouden

Politieagenten van het EVA-team hielden maandagmiddag 23 april op de Dierenselaan een 33-j…