Home Zuid-Holland Den Haag Gevangenisstraf voor schudden van baby

Gevangenisstraf voor schudden van baby

Een 26-jarige man uit Den Haag is veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, met de dood als gevolg, aan zijn bijna 4 maanden jonge dochter. Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in zijn strafzaak. De man heeft zijn dochter geschud. Zijn dochter heeft daardoor zwaar hersenletsel opgelopen, waaraan zij is overleden. Het Haagse hof legt de man een gevangenisstraf van 27 maanden op.

De rechtbank had eerder bewezen dat de man zich schuldig had gemaakt aan doodslag. Het hof acht niet bewezen dat de man zijn dochter wilde doden of de kans op de dood van zijn dochter bewust heeft aanvaard, maar wel dat hij op de koop heeft toegenomen dat zijn dochter door het schudden zwaar lichamelijk letsel kon oplopen. Evenals de rechtbank vindt het hof een gevangenisstraf van 30 maanden passend. Omdat het strafproces te lang heeft geduurd, legt het hof een gevangenisstraf van 27 maanden op.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Politie houdt verdachte van steekincident en beroving aan

De politie heeft zaterdag 26 mei om 09.40 uur een 31-jarige man, zonder vaste woon- of ver…