Home Zuid-Holland Den Haag 14 maanden celstraf voor mislukte woninginbraak met geweld

14 maanden celstraf voor mislukte woninginbraak met geweld

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 20-jarige man uit Den Haag voor een poging tot diefstal met geweld. Hij kreeg een gevangenisstraf van 14 maanden opgelegd.

De man heeft samen met een andere man op 9 september 2016 ingebroken in een woning in Nijmegen. Terwijl zij op de bovenverdieping op zoek waren naar goederen, kwamen de bewoners thuis: een man, zijn zwangere echtgenote en hun zesjarige zoon. De bewoner is naar boven gelopen en werd bovenaan de trap meerdere malen in zijn gezicht geslagen door de inbrekers. Daarna zijn beide inbrekers naar beneden gegaan. 1 van hen is via de achterdeur gevlucht en is nog steeds voortvluchtig. De man uit Den Haag probeerde via de voordeur te vluchten, waarbij hij de echtgenote van de bewoner aan de kant heeft geduwd. De bewoner is buiten de woning bovenop de man gesprongen en heeft hem aan de politie kunnen overdragen. Door de mishandeling heeft de bewoner blijvend oogletsel opgelopen. De echtgenote van de bewoner en hun zoon zijn getuige geweest van dit alles.

Geen woningoverval
De door de rechtbank opgelegde straf is lager dan de eis van de officier van justitie. De eis van de officier van justitie past bij een woningoverval en daarvan is hier geen sprake.

Schadevergoeding
De man moet ook een schadevergoeding van in totaal ruim 9000 euro betalen aan de bewoners.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Hagenaar gewond bij vechtpartij, verdachten aangehouden

Bij een vechtpartij op de Grote Marktstraat is zaterdag 17 maart een 22-jarige Hagenaar ge…