Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Haags stel aangehouden voor heling en witwassen

Den Haag – Haags stel aangehouden voor heling en witwassen

Agenten van Bureau De Heemstraat hielden donderdag 6 juli een 44-jarige Hagenaar en zijn 43-jarige partner aan op verdenking van heling en witwassen. Er liep al enige tijd een onderzoek naar de ‘handel en wandel’ van de man.

Meerdere mensen, ook van buiten de eenheid Den Haag, meldden in hun aangifte van zakkenrollerij dat hun gestolen smartphone via de app ‘Find my iPhone’ aanstraalde op een adres in de Schilderswijk-West. Daarop startte aan Bureau De Heemstraat een onderzoek naar de bewoners. Uit dat onderzoek bleek dat in de woning meerdere mensen verbleven met antecedenten op het gebied van zakkenrollen. De hoofdbewoner, de nu aangehouden verdachte, bleek in Nederland geen geregistreerd inkomen te hebben. Wèl rekende hij voor een dure auto een aanzienlijk deel van het aankoopbedrag cash af.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – 33-jarige Rotterdamse aangehouden in onderzoek overleden baby Rotterdam

In een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam hebben agenten op woensdagochtend 25 apr…