Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Woning gesloten na schietincident

Den Haag – Woning gesloten na schietincident

De 52-jarige Hagenaar die 10 juni werd aangehouden na een schietincident op de Nieuwe Molstraat, zit nog vast. Omdat in zijn woning verdovende middelen, vuurwapens, cashgeld en munitie werden gevonden, heeft de gemeente zijn woning voor een half jaar gesloten.

Bij de politie kwam zaterdag 10 juni omstreeks 20.00 uur de melding binnen dat er op de Nieuwe Molstraat een schietincident was geweest, nadat een 52-jarige Hagenaar zich met een schotwond in het ziekenhuis had gemeld. De Hagenaar verklaarde dat zijn 20-jarige vriendin beroofd werd en dat er een schot gelost werd, toen hij haar ging helpen.

De politie begon een onderzoek waarbij ook de woning van de man werd doorzocht. Daarin troffen de agenten verdovende middelen, vuurwapens, een cash geldbedrag en munitie. Hierop werden de man en zijn vriendin aangehouden. Het onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het incident zich niet op straat, maar in de woning heeft afgespeeld.

De vrouw werd 13 juni vrijgelaten, maar blijft verdachte in het onderzoek. De man is op 14 juni voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank. Die heeft besloten dat hij in het kader van de voorlopige hechtenis nog 90 dagen vast kan blijven zitten.

Op basis van de bevindingen uit het onderzoek is de woning op last van de burgemeester gesloten voor een  periode van zes maanden.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Internationaal gesignaleerde Portugees aangehouden

Politieagenten van het EVA-team hielden maandagmiddag 23 april op de Dierenselaan een 33-j…