Home Zuid-Holland Den Haag Van lekken verdachte agent voorlopig vrij

Van lekken verdachte agent voorlopig vrij

De agent die dinsdag werd aangehouden op verdenking van het lekken van informatie aan derden, is donderdag weer op vrije voeten gesteld. Ook een medeverdachte is vrijgelaten. Beiden zijn nog wel verdachte.

De agent wordt ervan verdacht informatie afkomstig uit politiesystemen te hebben gelekt aan derden. In juridische termen wordt hij verdacht van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie.

De afgelopen dagen is de agent verhoord en ook is zijn woning doorzocht. Er is op dit moment geen reden hem nog langer vast te houden. Hetzelfde geldt voor de medeverdachte naar wie mogelijk is gelekt. Het onderzoek gaat wel onverminderd door. Op een later moment wordt beslist of er vervolgd zal worden.

Woensdag werd nog een derde verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan het schenden van het ambtsgeheim door de agent. Deze man wordt nog gehoord. In de loop van vandaag wordt duidelijk of hij vast moet blijven zitten.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhouding voor botsing hoogwerker Suurhoffbrug

De bestuurder van de auto die afgelopen nacht op de Suurhoffbrug in de Europoort tegen een…