Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Aanhoudingen na melding vuurwapen

Den Haag – Aanhoudingen na melding vuurwapen

De politie hield vrijdag 2 juni drie mannen, 17, 18 en 20 jaar uit Den Haag, aan in een voertuig in de Kempstraat omdat zij in het bezit waren van verboden nepvuurwapens.

De meldkamer kreeg om 21.05 uur een melding dat een inzittende in een auto in de Scheepersstraat een vuurwapen in zijn handen had. Met een kenteken gingen agenten op zoek naar de betrokken auto en troffen deze aan in de Kempstraat. Omdat de melding was dat de inzittenden in het bezit waren van een vuurwapen, startten agenten een zogenoemde uitpraatprocedure. Hierbij haalden agenten de verdachten gecontroleerd en veilig uit de auto. De agenten hielden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot. De verdachten kregen vervolgens gesproken opdrachten om de aanhoudingen zonder risico's te laten verlopen. In de auto troffen agenten twee vuurwapens aan. De politie nam de auto en de vuurwapens in beslag voor onderzoek. De vuurwapens bleken na onderzoek nep te zijn. De drie verdachten zitten nog vast voor verhoor. Agenten stelden de ouders van de minderjarige op de hoogte. 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Hagenaar gewond bij vechtpartij, verdachten aangehouden

Bij een vechtpartij op de Grote Marktstraat is zaterdag 17 maart een 22-jarige Hagenaar ge…