Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn Gezocht – Brandstichting schietvereniging Alphen aan den Rijn

Gezocht – Brandstichting schietvereniging Alphen aan den Rijn

Op dinsdagavond 9 mei is er brand gesticht in het pand van de schietvereniging aan de Amerikalaan. De verdachte is te zien op beveiligingsbeelden.

Nadat er in de nacht van 2 op 3 mei al eerder een poging inbraak was geweest waarbij een gat in de deur was geboord, is er op camerabeelden van dinsdagnacht 9 mei te zien dat iemand met een boormachine bij de deur van het pand aan komt lopen. Vermoedelijk wordt het inmiddels afgedichte gat weer open geboord. De verdacht loopt hierna weg en keert om 23.45 uur weer terug met een rode jerrycan met een zwarte slang. Hij loopt naar de deur met het geboorde gat en er is te zien dat hij de jerrycan daarin leeg giet. Er loopt hierdoor vloeistof het halletje binnen. Hij maakt hierna ook een spoor vanaf de deur naar achteren. Ongeveer 30 seconden later wordt dat spoor aangestoken en komen de vlammen op het pand af. Er ontstaat brand en die brand slaat door het gat in de deur naar binnen toe.

Signalement
Het gaat om een man met een slank postuur. Hij droeg zwarte schoenen met een witte zool, een donkere broek en een donkere jas met capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Ook droeg hij zwarte handschoenen. Hij had een rode jerrycan bij zich met een slang er aan. Mogelijk is dit iemand opgevallen en is er gezien dat hij deze jerrycan voor 9 mei ergens heeft gevuld met brandbare vloeistof.

Laad meer Alphen aan den Rijn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Hagenaar gewond bij vechtpartij, verdachten aangehouden

Bij een vechtpartij op de Grote Marktstraat is zaterdag 17 maart een 22-jarige Hagenaar ge…