Home Zeeland Zeeuws Vlaanderen Terneuzen Philippine – Getuigen wegpiraat gezocht

Philippine – Getuigen wegpiraat gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die zaterdagmiddag een wegpiraat in een zwarte Volvo met zeer hoge snelheid door Philippine hebben zien rijden. De bestuurder weet na een achtervolging door een politiewagen te ontkomen. Hij is de Belgische grens overgegaan.

Rond 14.15 uur rijdt een surveillance-eenheid vanaf een parkeerplaats aan de Middenweg in Hoek achter een zwarte Volvo in de richting van Terneuzen. De bestuurder van de Volvo verhoogt ineens zijn snelheid tot zo’n 170 km/per uur. De agenten volgen de automobilist. Bij de rotonde van Hoek gaat hij richting Philippine. Op de kruising Kanaalpolderweg en de Braakmanweg gaat de wegpiraat een andere auto voorbij. De politie-eenheid geeft de bestuurder een stopteken maar dit negeert hij. Hij haalt meerdere voertuigen in en gaat de Jacob Hobeinstraat in. Vanwege de gevaarszetting vermindert de politiewagen snelheid. In de Ravelijnstraat zien ze de Volvo weer rijden. De bestuurder rijdt de Meerpaalstraat in. Hier wordt hij door de surveillancewagen klem gereden. Wanneer de agenten uitstappen en naar de auto lopen, rijdt de bestuurder met hoge snelheid weg waarbij hij bijna een agent raakt. Omstanders zien dat de bestuurder richting Boekhoute (België) gereden is. 

Laad meer Terneuzen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Goes – Hulpdiensten op pad na valse 112-melding

Zondagavond kreeg de gezamenlijke meldkamer via 112 een melding van een brand en een reani…