Home Zeeland Eigenaar raakt dure auto’s kwijt aan afpakteam in Clinge

Eigenaar raakt dure auto’s kwijt aan afpakteam in Clinge

Woensdagochtend zijn in de ‘s Gravenstraat twee exclusieve BMW ’s in beslag genomen door het integrale afpakteam. Deze zijn weggehaald bij de woning en op het erf van een verdachte.

Deze inbeslagneming maakt onderdeel uit van een hoger beroep dat de Staat heeft aangespannen in een grootschalige hennepkweekzaak uit 2009. In het Nederlandse recht is zo’n conservatoir beslag een middel om (een deel) van het criminele vermogen van een verdachte veilig te stellen voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan over de juistheid van die vordering. Hiermee wordt een extra zekerheid ingebouwd dat de verdachte na zijn veroordeling de opgelegde vordering aan de Staat voldoet.

2017-05-24 Actie Clinge afpakteam

Afpakteam

Het integraal afpakteam is een team van medewerkers van de politie, Belastingdienst, gemeente en de FIOD (opsporingsdienst van de Belastingdienst). Zij probeert zoveel mogelijk crimineel geld en vermogen af te pakken via een de strafrechtelijke -, fiscale – en bestuurlijk weg. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale – en fiscale fraude.
Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting
Laad meer Zeeland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Terneuzen – Man gewond na messteek, verdachte aangehouden

Een 43-jarige man uit Terneuzen is donderdagavond 17 augustus aangehouden omdat hij een an…