Home Economie Ondernemend uit de schulden, gemeenten bieden hulp

Ondernemend uit de schulden, gemeenten bieden hulp

Ondernemers met schulden kunnen hulp zoeken bij de gemeente. Wanneer sprake is van een levensvatbaar bedrijf en de ondernemer voldoet aan de voorwaarden, kan het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) worden ingezet.

Onder de titel ‘Ondernemend uit de schulden, gemeenten bieden hulp’ heeft SZW aansprekende filmpjes laten maken van een viertal organisaties die gemeenten kunnen inzetten om hen te helpen bij de schuldhulpverlening aan ondernemers. Er zijn vijf filmpjes, waarvan één compilatiefilmpje waarin Mirjam van Praag (o.a. professor Ondernemerschap en Organisatie aan de Universiteit van Amsterdam) het belang aangeeft van tijdige hulp aan ondernemers in de schulden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden die de gemeente heeft om ondernemers met schulden te helpen, heeft Divosa de werkwijzer “Dienstverlening voor zelfstandigen met schulden inrichten” ter beschikking gesteld.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Maximo Ibarra volgt Eelco Blok op als CEO van KPN na AVA 2018

De Raad van Commissarissen van KPN maakt vandaag bekend dat het voornemens is om Maximo Ib…