Home Economie Verklaring minister Ploumen principe akoord EU-Japan

Verklaring minister Ploumen principe akoord EU-Japan

Het principe akkoord waarover de Europese Commissie en Japan nu spreken bevat voor Nederland een aantal belangrijke afspraken. Tegelijkertijd zijn andere essentiële punten, zoals een moderne, transparante en onafhankelijke investeringsbescherming, nog niet geregeld. Daarom wachten we met een oordeel totdat alle punten zijn uitonderhandeld. Uiteraard zullen we hierover de komende tijd uitvoerig met de Commissie van gedachten over wisselen, onder meer in de raad van Europese handelsministers.

De Commissie heeft aangekondigd dat de teksten van het principe akkoord binnenkort online worden gepubliceerd. Deze vorm van transparantie, die aan iedereen inzage biedt, wordt toegejuicht. Op die manier kunnen alle betrokken burgers, organisaties, ondernemingen e.a. hun visie geven op wat nu ter tafel ligt.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Handelsmissie China: 200 miljoen euro aan landbouwcontracten

De handelsmissie naar China blijkt voor de Nederlandse land- en tuinbouw van zeer grote wa…