Home Economie Nieuwe zitting op 20 september Ondernemingskamer Elliott inzake AkzoNobel NV

Nieuwe zitting op 20 september Ondernemingskamer Elliott inzake AkzoNobel NV

Op 9 mei 2017 is bij de Ondernemingskamer van het gerechtshofAmsterdam een verzoek van Elliott International L.P. en The Liverpool Limited Partnership (tezamen: Elliott) ingediend om een onderzoek te bevelen naar het beleid en de gang van zaken van AkzoNobel N.V. en bepaalde onmiddellijke voorzieningen te treffen.

De verzoeken van Elliott en anderen tot het treffen van onmiddellijke voorzieningen zijn behandeld ter zitting van de Ondernemingskamer op 22 mei 2017. Bij beschikking van 29 mei 2017 heeft de Ondernemingskamer de verzoeken tot treffen van onmiddellijke voorzieningen afgewezen.
De Ondernemingskamer zal het verzoek van Elliott, voor zover het strekt tot het gelasten van een enquête, behandelen op de zitting van woensdag 20 september 2017. De zitting vindt om 10:00 uur plaats in het Paleis van Justitie, IJdok 20 in Amsterdam.

De Ondernemingskamer zal – onder voorbehoud van wijzigingen – als volgt zijn samengesteld: mr. G.C. Makkink, voorzitter, mr. A.M.L. Broekhuijsen-Molenaar en mr. M.M.M. Tillema, raadsheren, prof dr. R.A.H. van der Meer RA en prof. dr. mr. S. ten Have, raden.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Kabinet en regio investeren 370 miljoen in Brainport Eindhoven

Het kabinet reserveert 130 miljoen euro voor het versterken van de internationale concurre…