Home Economie Grootste stijging investeringen in ruim een jaar

Grootste stijging investeringen in ruim een jaar

In maart was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 12,3 procent groter dan in maart 2016, meldt het CBS. De stijging is een stuk groter dan in februari. In maart groeiden de investeringen in woningen opnieuw aanzienlijk. Verder is er meer in personenauto’s, machines en infrastructuur geïnvesteerd.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Maart 2017 heeft een werkdag meer dan maart 2016. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in mei gunstiger dan in maart.

Omstandigheden investeringen in mei gunstiger

De omstandigheden voor investeringen zijn in mei gunstiger dan in maart volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de bezettingsgraad in de industrie toegenomen is. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Maximo Ibarra volgt Eelco Blok op als CEO van KPN na AVA 2018

De Raad van Commissarissen van KPN maakt vandaag bekend dat het voornemens is om Maximo Ib…