Home Economie SFG en Heineken Nederland op weg naar strategische samenwerking

SFG en Heineken Nederland op weg naar strategische samenwerking

Sligro Food Group N.V. en HEINEKEN Nederland B.V. delen mee dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over een strategische samenwerking op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland en de verkoop van de overige onderdelen van de HEINEKEN drankengroothandel aan Sligro Food Group.

Als gevolg van deze beoogde samenwerking zal Sligro de logistieke activiteiten van HEINEKEN voor de Nederlandse
horeca gaan uitvoeren. Dit betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor HEINEKEN gaat uitvoeren. Hiermee ontstaat een ‘one stop shop’ voor alle drank, food en non food bestellingen voor de horecaklanten. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier wat HEINEKEN zelf zal blijven doen.

HEINEKEN zal met deze voorgenomen samenwerking dé partner worden van Sligro op het gebied van bier en
cider. Daarnaast zullen in het kader van deze voorgenomen samenwerking de groothandelsactiviteiten van het overige food en non food assortiment waaronder frisdranken, waters, gedistilleerd, wijnen, thee en koffie, worden verkocht door HEINEKEN aan Sligro. Als gevolg van deze transactie zalde groothandelsomzet van Sligro met zo’n € 150 miljoen toenemen. De zelfbedieningsomzet van Sligro en de retailomzet van beide partners vallen hier buiten.

Het is de bedoeling dat de voorgenomen samenwerking langdurig zal zijn, met in eerste aanleg een looptijd van 15 jaar. Partijen streven ernaar om de transactie in het najaar af te ronden.

 

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Export groeit met ruim 9 procent in november

Het volume van de goederenexport was in november 9,4 procent groter dan in november 2016, …