Kies je regio

Sport

 • Oud ADO-speler opgepakt voor diefstal van € 60 bij voetbalvereniging
  Ricky van den Bergh, oud voetballer van onder meer ADO Den Haag, Heracles Almelo en Sparta, is donderdagavond opgepakt door de politie. De voormalig middenvelder heeft 60 euro gestolen uit de kassa van zijn huidige amateurclub DHC. De Delftse vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie en wil de speler voor het leven royeren. Volgens Van den Bergh had hij iemand gevraagd een stuk speelgoed voor hem kopen, maar had geen contant geld op zak waardoor hij een greep uit de kassa deed in de voetbalkantine. "Ik weet ook dat er camera’s hangen. Ik...Lees meer...
 • UPDATE: 'Moreno Rutten in beeld bij Go Ahead Eagles'
  Go Ahead Eagles wil zich op korte termijn versterken met verdediger Moreno Rutten van VVV-Venlo. De mandekker beschikt over een aflopend contract en mag zich dus verheugen op de interesse van de Deventenaren. De ploeg uit Deventer lijkt hiermee het vertrek van Sander Fisher op te vangen. Rutten speelt sinds 2015 in Venlo bij VVV, maar de club heeft laten weten zijn contract niet te gaan verlengen. De verdediger kwam in het verleden uit voor respectievelijk Willem II, Feyenoord en FC Den Bosch. Een eventuele overgang zou de derde aanwinst zijn voor Go Ahead...Lees meer...
 • Go Ahead heeft beet en haalt Tim Hölscher
  Go Ahead Eagles heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Deventenaren toonde eerder deze week al interesse in Tim Hölscher van FC Twente, maar heeft nu ook daadwerkelijk beet. De 22-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen in de Adelaarshorst. De Duitser beschikte over een aflopend contract bij de Tukkers. [caption id="attachment_315060" align="alignright" width="165"] Foto: Erik Pasman[/caption] Hölscher begon zijn profcarrière bij het Duitse Gronau waarnaar hij in 2009 via FC Schalke 04 bij FC Twente neerstreek. In 2012 maakte de toen pas 17-jarige Duitser zijn debuut in het eerste elftal...Lees meer...

Advertentie

10% korting op alle moederdagcadeaus. Geldig van 14 april t/m 14 mei. 500x500

Economie

 • Nederlandse maakindustrie bundelt krachten in Dutch-Man
  Met trots presenteren 20 ondernemingen in de Nederlandse houtwaren-, borstel- en kwastenindustrie zich als Dutch-Man, Dutch Manufacturing Association. Door het samengaan van de Vereniging HAS en de Vereniging van Nederlandse Borstelfabrikanten is het fundament gelegd om het imago en de zichtbaarheid van dit onderdeel van de Nederlandse maakindustrie te verbeteren. Van...Lees meer...
 • Belangstelling vanuit Kenia voor duurzaam koelsysteem op 100% zonne-energie
  Het Nederlandse bedrijf FirmTec heeft een eerste opdracht gekregen voor de levering van de door hen ontwikkelde SunCooler.  Zoals de naam al zegt draait deze mobiele koelinstallatie volledig op zonne-energie. De SunCooler is geschikt om voedsel  te koelen zonder afhankelijk te zijn van stroom, een generator of diesel. Een uniek...Lees meer...

Prins Constantijn opent finale Philips Innovation Award op 8 mei

De finale van de Philips Innovation Award 2017, de grootste ondernemersprijs voor studenten in Nederland, zal op maandagavond 8 mei worden ingeluid met een openingsspeech van Prins Constantijn. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt. De prins is als leider van StartupDelta nauw verbonden met ondernemend Nederland. De avond staat verder in het teken van acht finalisten, die uit ruim 300 aanmeldingen zijn overgebleven na diverse selectieronden vanaf oktober 2016. Gedurende dit proces heeft elke deelnemer constructieve feedback gekregen van de organisatie, zodat elke startup de mogelijkheid krijgt om door te groeien.

Tijdens de finale krijgen de deelnemers in een drie minuten durende pitch de kans om de jury – voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips – te overtuigen van de impact, duurzaamheid en haalbaarheid van hun startup. Vijf teams strijden om een prijzenpakket van €50.000, drie jongere startups zullen uitmaken wie de prijs ter waarde van €10.000 opeist.

Finalisten
De grootste voorwaarde voor deelname is dat het team van de startup bestaat uit studenten of recent afgestudeerden, en dat de startup jonger dan drie jaar is. Bedrijven uit elke sector zijn welkom tot deelname. Hieronder een kort overzicht van de finalisten verdeeld over de twee divisies.

Innovators (prijs t.w.v. €50.000)
GBM Works heeft een methode ontwikkeld waarbij het installeren van windturbines op zee volledig stil wordt.

Haak Innovations bouwt een ‘soil optimizer’ robot die met precisie bodemanalyses en bemesting kan uitvoeren.

Lightyear ontwikkelt en bouwt elektrische auto’s die overal moeten werken.

Nowi maakt sensoren die energie halen uit wifi- en 4G-signalen, waardoor batterijen overbodig worden.

Somnox ontwikkelt een zachte robot waarmee slaapproblemen opgelost worden.

Rough Diamonds (prijs t.w.v. €10.000)

Levels Diagnostics ontwikkelt een diagnostische tool waarmee het gebruik van antibiotica drastisch gereduceerd kan worden.

Noomi maakt energieopwekkend speelgoed voor kinderen in ontwikkelings- en vluchtelingenregio’s.

Polariks ontwikkelt een drone waarmee smaakmoleculen van druiven in wijnvelden gescand worden.

De finale vangt aan om 19:00 in de Rotterdamse Schouwburg. Tickets voor publiek zijn gratis en voor iedereen verkrijgbaar via http://tinyurl.com/thegrandfinal.

De organisatie van de Philips Innovation Award
De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Geen reacties meer mogelijk.

Cultuur

 • Nationaal muziekproject zet nieuw kinder-cultuurplatform in de kijker
  Kinderen Goedgekeurd, het nationaal cultuurplatform voor en door kinderen, start officieel in Nederland. Mét als spectaculaire aftrap meteen een gloednieuwe show met kinderen, waarvoor jonge podiumtalenten zich kunnen inschrijven. De première daarvan staat gepland op zondag 25 maart 2018 in de prestigieuze Koepel van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) in Amsterdam. Na België start Kinderen Goedgekeurd vandaag in Nederland met muziekateliers en muzikale workshops voor kinderen. Dankzij het succes van onder meer het Nationaal Muziektheater, schoolvoorstellingen...Lees meer...
 • Veel talent op Baroeg Open Air 2017
  Het gratis festival Baroeg Open Air maakt vandaag de namen bekend voor de Talent Stage. Het gaat om de folkpunk band Drunken Dolly, deathmetal band Inferum en de thrashmetal band The Devil’s 3rd. Zaterdag 9 september vindt Baroeg Open air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Eerder werden onder andere al Dool, De Likt en Dog Eat Dog aangekondigd. Baroeg Open Air presenteert als eerste de...Lees meer...
 • Recent ontdekte teksten van Lennaert Nijgh én meer in uniek theaterconcert
  Op dinsdag 28 november 2017, precies 15 jaar na het overlijden van één van Nederlands grootste tekstdichters gaat in Haarlem in première‘ Een tip van de sluier’: een uitgebreide reeks theaterconcerten over het leven en rijke oeuvre van Lennaert Nijgh. Bijzonder daarbij is dat er onlangs in het Literatuurmuseum in Den Haag teksten van Nijgh zijn gevonden die door een aantal vooraanstaande Nederlandse componisten van muziek voorzien zullen...Lees meer...