Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Vrouw ontsnapt aan ontvoering

Amersfoort – Gezocht – Vrouw ontsnapt aan ontvoering

Een man pakt op De Schans een vrouw vast en dwingt haar in zijn auto te stappen. Ze weet zich net op tijd los te rukken en te ontsnappen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 31 mei 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt donderdagmorgen 18 mei om 08.40 uur. De 23-jarige vrouw loopt vanaf de bushalte aan de Maatweg ter hoogte van het Meanderziekenhuis in de richting van De Schans. Ze loopt De Schans op en gaat daar met de bocht mee naar links in de richting van de Ringweg-Koppel. In deze bocht ziet ze aan de linkerkant van de weg een donkerkleurige auto in de berm geparkeerd staan. Ze besteedt er verder geen aandacht aan en loopt aan de rechterkant van de weg door. Als ze de auto is gepasseerd, ziet ze dat de auto schuin de weg oversteekt en half voor haar gaat staan. Ze ziet dat de bestuurder alleen in de auto zit. Ze denkt dat de man daar wil parkeren, dus ze loopt om de auto heen en vervolgt haar weg. Dan rijdt de auto achter haar aan.

De auto blokkeert voor de tweede keer de doorgang voor de vrouw. De bestuurder stapt uit en spreekt haar aan. Hij doet het voorportier aan de rechterkant van de auto open, pakt de Amersfoortse stevig vast en zegt dat ze in de auto moet gaan zitten. Ze schrikt zich een hoedje, weet zich los te rukken en loopt snel om de auto heen. De man springt dan weer in de auto, keert en rijdt weg in de richting van de Maatweg.

Drie fietsers

Als de vrouw door wil lopen, stoppen er drie fietsers. Ze vragen of de man haar vriend is en of ze ruzie hebben. De vrouw zegt dat ze de man niet kent. Overstuur loopt ze door naar haar werk. Daar vertelt ze het aan een collega, die de politie belt.

Auto

De auto van de verdachte is vermoedelijk een ouder model V70 of een Volvo V40. Het is een donkerkleurige auto.

Getuigenoproep

De politie heeft de volgende ochtend een passantenonderzoek gedaan, waarbij ze één van de fietsers heeft gesproken. De politie komt graag in contact met de andere twee fietsers. Het gaat daarbij om een blanke man van rond de 45 jaar met kort haar en hij droeg een rode jas. De andere fietser is een blanke vrouw van rond de 50 jaar met kort lichtbruin haar. 

Signalement verdachte

  • man
  • blanke huidskleur
  • geschatte lengte 1,75 meter
  • slank postuur
  • geschatte leeftijd 30 jaar
  • kort zwart haar
  • droeg zwarte kleding met witte tekst op de borst.
Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Verdovende middelen aangetroffen

In een bedrijfspand op de Kosmonaut is op vrijdag 23 maart softdrugs aangetroffen en in be…