Home Utrecht Utrecht – Twee aanhoudingen voor phishing

Utrecht – Twee aanhoudingen voor phishing

Het cybercrimeteam van de politie Midden–Nederland heeft 1 december twee mannen aangehouden voor computervredebreuk en oplichting.

De mannen worden ervan verdacht dat zij zich telefonisch voordeden als medewerkers van online advertentieplatform Marktplaats. Zij vertelden slachtoffers dat hun account was gehackt of besmet met een virus, met het verzoek hun inloggegevens af te geven. Met deze gegevens konden de daders inloggen op het Marktplaatsaccount van de slachtoffers en boden zij via deze accounts telefoons en andere elektrische apparaten aan. Deze vorm van oplichterij heet phishing. Na de verkoop werden de producten niet verstuurd en het gekregen geld werd door de oplichters gepind.

 

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Geprobeerd fiets te stelen, jongen wordt geslagen

Bij station Amersfoort Schothorst werd geprobeerd de fiets van een 18-jarige jongen uit Ho…