Home Utrecht Utrecht – Politie Midden-Nederland test bodycams

Utrecht – Politie Midden-Nederland test bodycams

In Midden-Nederland start vanaf 30 oktober 2017 een proef met bodycams (op het lichaam gedragen camera’s) om te onderzoeken of deze het politiewerk veiliger kunnen maken. De proef in Midden-Nederland is onderdeel van een breder, landelijk onderzoek.

Agenten op straat krijgen helaas regelmatig te maken met agressie en soms zelfs geweld. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat mensen die weten dat ze worden gefilmd, minder geneigd zijn om (verbaal) geweld te gebruiken. Deze proef moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vier jaar cel geëist voor steekincident in Houten

Een 20-jarige man uit Leerdam hoorde vandaag voor de rechtbank in Utrecht vier jaar cel wa…