Home Utrecht De Meern – Poging plofkraak

De Meern – Poging plofkraak

In de nacht van donderdag op vrijdag vond een poging tot een plofkraak plaats op een geldautomaat aan Oranjelaan. De politie zoekt getuigen.

Agenten kregen op 27 oktober rond 03.30 een melding dat bij de pinautomaat een alarm afging. Ter plaatse troffen agenten aanwijzingen die duiden op een poging plofkraak. Daarop besloten zij om de omgeving af te zetten. Kort daarna werd de geldautomaat onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Op verzoek van de EOD werden meerdere woningen in de omgeving ontruimd.

Explosief
Met behulp van een robot verwijderde de EOD het explosief. Deze zal op een veilige plaats ter explosie worden gebracht.  De omgeving om de pinautomaat werd in het begin van de ochtend weer vrijgegeven.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van deze poging plofkraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Utrecht – Gezocht – Maaltijdbezorgster overvallen in Utrecht

Als een bezorgster op de Livingstonelaan in de wijk Kanaleneiland een bestelde maaltijd wi…