Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Man aangehouden na dreiging met mes, getuigen gezocht

Nieuwegein – Man aangehouden na dreiging met mes, getuigen gezocht

Maandagavond 7 augustus werd op de Nedereindseweg een man aangehouden die dreigde met een mes. Hierbij loste een agent een waarschuwingsschot. Een politiehond wist de man onder controle te krijgen. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Rond 19.55 uur kwam de melding dat een man met een mes zou lopen. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte. De man reageerde niet op aanspreken van de politie en kwam dreigend over. Agenten trokken hun wapen om de man over te halen zich over te geven. Een agent loste hierbij een waarschuwingsschot. Dit maakte blijkbaar geen indruk op de man want hij bleef schreeuwen. Ook het gebruik van pepperspray kreeg hem niet onder controle, waarna een politiehond hem in zijn been beet. Hierdoor staakte de man zijn verzet. Hij, 29 jaar uit Nieuwegein, werd naar een ziekenhuis gebracht. Nadat hij behandeld was aan zijn verwondingen, kon hij mee naar het politiebureau. De Nieuwegeiner was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen en zal verder beoordeeld worden door de crisisdienst. Op de plek waar hij aangehouden was, werd een mes gevonden. 

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Update 18.00 uur: Onderzoek naar explosief in Beatrixstraat Nieuwegein; tweede explosief verwijderd

De politie doet onderzoek naar de vondst van een explosief aan de Beatrixstraat in Nieuweg…