Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Brandstichting bij woningcorporatie

Utrecht – Gezocht – Brandstichting bij woningcorporatie

Net voor de jaarwisseling van 2016 naar 2017 stichten twee jongemannen brand bij de bij woningcorporatie op de Beneluxlaan. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van 3 mei 2017.

Het gebeurt op oudejaarsavond 31 december 2016. De twee mannen arriveren om 23.55 uur op de Eisenhowerlaan aan de achterkant van het pand. Eén van de twee heeft een jerrycan bij zich en giet deze vlak bij de gevel leeg. De tweede filmt alles, maar lijkt erg gespannen en gaat er snel vandoor. De man met de jerrycan steekt de boel aan en gaat er dan ook vandoor. Ze zijn net op tijd weg, want al snel volgt een enorme lichtflits, gevolgd door een explosie.

Een bewoner van de Eisenhowerlaan hoort de knal en gaat kijken. Hij ziet dat enkele ruiten van het kantoorpand zijn vernield en de gevel in brand staat. Hij belt 112 en agenten die dan in de buurt zijn komen direct in actie. Zij maken met hun brandblusser het vuur uit.

Schade

Er zijn door de brand meerdere ruiten gesprongen en de gevelbeplating en meerdere kozijnen zijn beschadigd, tot de tweede verdieping aan toe. De brand is ook naar binnen geslagen, waardoor schade is ontstaan aan een kabelgoot en de spouwmuur. De brand aan de binnenzijde van het pand ging gelukkig vanzelf uit, of het was bij schroeien gebleven. Wel hing er een penetrante brandlucht in een groot gedeelte van het pand. 

Mogelijke getuigen

Op het moment van de brandstichting staan er twee auto's bij het gebouw geparkeerd, die net voor de explosie wegrijden. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf en een witte Citroën Cactus. De politie komt graag in contact met de bestuurders en eventuele inzittenden van deze twee auto's.

Signalementen

Verdachte 1:

 • jongeman
 • lichtgetinte huidskleur
 • kort, donker haar
 • gezet postuur
 • droeg een donkere jas met capuchon
 • had een donkere broek aan
 • droeg zwarte schoenen met witte zoolrand.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • lichtgetinte huidskleur
 • kort, donker haar
 • droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag
 • had een zwarte broek aan met witte streep
 • droeg zwarte schoenen met witte zoolrand.

Het duo staat op beelden van een beveiligingscamera.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoogland – Hoogland Ierse afperser dankzij gouden tip herkend

In de uitzending van Bureau Hengeveld van 4 april werd aandacht besteed aan een vermoedeli…