Home Utrecht Nieuwegein Gezocht – Opgeloste zaak: diefstal peperdure ring

Gezocht – Opgeloste zaak: diefstal peperdure ring

Een vingervlugge dief heeft kans gezien om bij een juwelier aan het Plein uit een vitrine een ring van 2000 euro te stelen. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Inmiddels weet de politie wie de verdachte is en is de zaak daarmee opgelost. De diefstal Het gebeurde zaterdagmiddag 12 november 2016. Rond het middaguur kwam een man de juwelier in winkelcentrum Cityplaza binnen. Hij zei dat hij op zoek was naar een ring. Een medewerkster opende een vitrine en liet hem een aantal exemplaren zien. Ongemerkt wist hij toen een ring uit de vitrine te pakken. Even later zei hij dat hij later nog even terug zou komen en verliet de winkel, met de ring. Rond sluitingstijd, toen de zaak werd opgeruimd, zag één van de medewerkers dat er een ring was verdwenen. Het betrof een 14 karaats geel gouden ring met 7 ingeslagen diamantjes, ter waarde van 2000 euro. Opsporing Verzocht Het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 22 februari 2017 aandacht aan deze zaak en toonde camerabeelden van de verdachte. Opsporing Verzocht behandelde in de uitzending van 25 april een soortgelijke ringendiefstal in Terneuzen. Naar aanleiding daarvan heeft de verdachte zich op 3 mei op het politiebureau in Woerden gemeld. De verdachte is een 58-jarige man uit Harmelen.  Arrestatie ij is gearresteerd en naar de politie in Terneuzen gebracht. De verdachte in de zaak uit Terneuzen blijkt dezelfde verdachte te zijn als die in Bureau Hengeveld te zien was Hij blijkt landelijk actief te zijn en wordt van nog meerdere soortgelijke ringendiefstallen verdacht. De recherche doet verder onderzoek.

Een vingervlugge dief heeft kans gezien om bij een juwelier aan het Plein uit een vitrine een ring van 2000 euro te stelen. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Inmiddels weet de politie wie de verdachte is en is de zaak daarmee opgelost.

De diefstal

Het gebeurde zaterdagmiddag 12 november 2016. Rond het middaguur kwam een man de juwelier in winkelcentrum Cityplaza binnen. Hij zei dat hij op zoek was naar een ring. Een medewerkster opende een vitrine en liet hem een aantal exemplaren zien. Ongemerkt wist hij toen een ring uit de vitrine te pakken. Even later zei hij dat hij later nog even terug zou komen en verliet de winkel, met de ring. Rond sluitingstijd, toen de zaak werd opgeruimd, zag één van de medewerkers dat er een ring was verdwenen. Het betrof een 14 karaats geel gouden ring met 7 ingeslagen diamantjes, ter waarde van 2000 euro.

Opsporing Verzocht

Het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 22 februari 2017 aandacht aan deze zaak en toonde camerabeelden van de verdachte. Opsporing Verzocht behandelde in de uitzending van 25 april een soortgelijke ringendiefstal in Terneuzen. Naar aanleiding daarvan heeft de verdachte zich op 3 mei op het politiebureau in Woerden gemeld. De verdachte is een 58-jarige man uit Harmelen. 

Arrestatie

ij is gearresteerd en naar de politie in Terneuzen gebracht. De verdachte in de zaak uit Terneuzen blijkt dezelfde verdachte te zijn als die in Bureau Hengeveld te zien was Hij blijkt landelijk actief te zijn en wordt van nog meerdere soortgelijke ringendiefstallen verdacht. De recherche doet verder onderzoek.

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Getuigen gezocht van plaatsen handgranaten

Woensdagochtend 18 april bleken er twee handgranaten in de Margrietstraat te liggen. De re…