Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Voorzorgsmaatregelen na vondst verdacht object

Nieuwegein – Voorzorgsmaatregelen na vondst verdacht object

Woensdagochtend 3 mei werd uit voorzorg de A2 afgesloten nadat een verdacht object was gevonden. Het bleek loos alarm.

Woensdagochtend vonden medewerkers van de Groenvoorziening een verdacht object onder het viaduct van de A2 op het Hooglandse Jaagpad. De Explosieven Opruimingsdienst deed onderzoek. Omdat niet duidelijk was om wat voor object het ging, werden voorzorgsmaatregelen genomen.

Die voorzorgsmaatregelen bestonden onder andere uit het afsluiten van de A2. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten van Oudenrijn tot Vianen. Via omleidingsborden van Rijkswaterstaat werd verkeer omgeleid via de A27. Ook werd het scheepsvaartverkeer stil gelegd op de Hollandse IJssel.

Nadat de Explosieven Opruimingsdienst vast kon stellen dat het geen explosief materiaal betrof, werden de afsluitingen opgeheven. Het verkeer, zowel op de weg als het water, kon zijn doorgang weer vinden. De verwachting is dat het verkeer nog enige tijd hinder ondervindt van de genomen maatregelen.

Waarschijnlijk was het object achtergelaten in het kader van een speurtocht.

 

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoogland – Hoogland Ierse afperser dankzij gouden tip herkend

In de uitzending van Bureau Hengeveld van 4 april werd aandacht besteed aan een vermoedeli…