Home Utrecht Utrecht / Bunnik – Gezocht – Inbreker steelt handtas en auto en pint met gestolen pasjes

Utrecht / Bunnik – Gezocht – Inbreker steelt handtas en auto en pint met gestolen pasjes

Terwijl ze gewoon thuis zat is een vrouw die op de Maliebaan woont, slachtoffer van inbraak geworden. Een dief ging er met haar handtas en haar Volvo vandoor. In de handtas van de vrouw zat haar portemonnee met haar bankpassen. Een dief probeerde daar in Utrecht en Bunnik geld mee op te nemen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de auto en vraagt om tips.

Het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde op 26 april 2017 aandacht aan deze zaak.

Het gebeurt woensdagmiddag 11 januari 2017. De vrouw parkeert haar auto om 16.15 uur voor haar woning aan de Maliebaan. Ze doet de autosleutels in haar handtas, gaat haar woning binnen en doet de deur achter zich dicht. Rond 18.00 uur hoort ze hard een deur slaan, maar ze denkt dat dit de buurman is en besteedt er verder geen aandacht aan. Rond 21.00 uur ziet de vrouw dat haar tas is verdwenen en beseft ze dat er is ingebroken. Ze kijkt of haar auto er nog staat, maar ook die is meegenomen. In haar tas zat ook haar portemonnee met meerdere bankpassen, dus het slachtoffer laat de passen blokkeren. Dan blijkt dat er al twee keer imee s geprobeerd te pinnen. Gelukkig mislukken beide pogingen.

Pinnen

De eerste keer dat er met de passen is geprobeerd te pinnen is om 18.30 uur op het Smaragdplein in Utrecht. De tweede keer was om 19.00 uur op de Dorpsstraat in Bunnik. De pinner is door bewakingscamera's vastgelegd. Het is overigens niet bekend of de pinner dezelfde persoon is als de inbreker.

Auto

De auto van de vrouw is een wilgengroene Volvo V50 met kenteken 55-SP-XT uit bouwjaar 2006. De auto is nog steeds spoorloos.

Signalement van de verdachte (pinner)

  • man
  • blanke of licht getinte huidskleur
  • leeftijd 25 tot 30 jaar
  • slank postuur
  • had lichte baardgroei
  • kort, donker haar met inhammen
  • droeg een donkere jas met capuchon
  • had een donkere broek aan
  • droeg donkere schoenen.
Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoogland – Hoogland Ierse afperser dankzij gouden tip herkend

In de uitzending van Bureau Hengeveld van 4 april werd aandacht besteed aan een vermoedeli…