Home Sport Nederlandse Dames Europees Kampioen voetbal

Nederlandse Dames Europees Kampioen voetbal

Niemand die er vooraf geld op durfde in te zetten: Het Nederlands Dameselftal is zondagavond Europees Kampioen voetbal geworden. In de Grolsch Veste in Enschede wonnen de Oranje Leeuwinnen met 4-2 van Denemarken. De vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman wonnen door doelpunten van Sherida Spitse, Lieke Martens en tweemaal Vivianne Miedema.

Lieke Martens werd tevens bekroond tot beste speelster van het tournooi, dat sportief is verlopen. Zo sportief dat zelfs de winnende Oranjespeelsters een erehaag vormden voor de Deense voetbalsters. Dat terwijl dit eerder dit weekend door Vitesse nog werd vergeten, nadat de Arnhemse club tweede werd in de Bekerfinale tegen Feyenoord.

Door de winst onttroonde Nederland Duitsland, dat de laatste 6 Europese Kampioenschappen won. Dit jaar werden de Duitsers in de kwartfinale uitgeschakeld door Denemarken.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Koning, minister-president en minister Bruins naar Olympische Spelen in Pyeongchang

Koning Willem-Alexander woont van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari 2018 de Olympis…