Home Sport Daverend slotakkoord TeamNL in Rio

Daverend slotakkoord TeamNL in Rio

De paralympische ploeg van TeamNL heeft voor een daverend slotakkoord gezorgd op de laatste dag van de Spelen waarop Nederlanders in actie kwamen. Met tweemaal wielergoud, goud, zilver en brons op de atletiekbaan en goud en brons in het zwembad, kwam de teller van de Nederlandse ploeg op 62 medailles te staan.

Op de laatste lange klim van zijn wegrace werd Daniel Abraham Gebru voorbij gestreefd door de Australiër Donohoe en de Oekraïener Dementyev. Gebru bleef eigen tempo rijden, zag de achtervolgers naderen, maar kon in de slotfase toch weer aansluiten bij de kop van de wedstrijd.”Toen ze vol de eindsprint aangingen was ik alsnog gezien. Ik had me al tevreden gesteld met brons en zat te kijken wat er gebeurde. Ineens zag ik ze vallen en toen wist ik dat ik moest sprinten voor goud.” Gebru werd de stomverbaasde winnaar.

Tandemwielrenners Ter Schure en Fransen waren dolgelukkig: “Wij hebben al zo vaak net naast de grote prijzen gegrepen en nu hebben we eindelijk goud. Het was een ontzettend zware wedstrijd, waarin onderweg heel veel gebeurde. Het is onbeschrijfelijk wat er door je heen gaat op het moment dat je weet dat je wint.”

Marlou van Rhijn leek op de 100 meter lang niet mee te doen om de medailles, maar snelde in de laatste tien, vijftien meter alle concurrenten voorbij. Op de streep hield ze 0.02 seconden over op de Duitse Irmgard Bensusan. “Het was een spannende race, maar na zo’n zeventig meter wist ik dat ik er voorbij kon komen”, zei Van Rhijn na haar race. “Het verbaasde me dat die Duitse zo dicht naast me zat, maar dat maakt niet uit. Het gaat hier om medailles, niet om tijden. Ik ben ontzettend blij met deze gouden medaille.”

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…