Home Sport Goud, zilver en twee keer brons voor TeamNL op vierde dag Rio 2016

Goud, zilver en twee keer brons voor TeamNL op vierde dag Rio 2016

Paralympic TeamNL heeft op de vierde dag van Rio 2016 vier medailles aan het totaal van twintig toegevoegd. Bij het baanwielrennen was er goud voor het duo Tristan Bangma en Teun Mulder op de 1 kilometer tijdrit en tafeltennisser Gerben Last pakte het zilver in het enkelspel. In het zwembad won Marlou van der Kulk brons op de 200 meter vrije slag en op de atletiekbaan was er brons voor Lara Baars.

Bangma en Mulder doken op de tijdrit voor het eerst onder de minuut en die tijd bleek onbereikbaar voor de concurrentie. “Onze start was geweldig en het door versnellen was echt super. Daarna raakten we in een flow. De tijd is bizar”, vond Bangma.

Gerben Last veroverde een zilveren medaille in de klasse 9. Het was zijn derde medaille op zijn vierde Spelen. Eerder won hij goud met het team in Athene 2004 en was er brons in het enkelspel, vier jaar terug in Londen. Hij had vrede met het zilver. “Tegen deze jongen was niks te beginnen. Hij won al zijn partijen met 3-0 en dan is hij de verdiende winnaar van goud.”

Van der Kulk pakte het brons op de 200 meter vrije slag S14. Ze was in de finale ruim vier seconden sneller dan in de ochtend en zwom een fors pr. “Vanochtend had ik geen zenuwen, vanavond wel. En zonder spanning gaat het niet zo goed”, lachte de zwemster uit Zaandam.

Tot haar laatste stoot stond kogelstootster Lara Baars op een zesde plaats. In een ultieme poging stootte ze haar kogel naar 7.12 meter; een dik persoonlijk record. “Het was een ongelofelijk zware wedstrijd, tot die laatste poging viel het erg tegen. Daar werd ik heel boos om. Gelukkig viel het in de zesde beurt allemaal op zijn plaats.”

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…