Home Gelderland Achterhoek Graafschap wint van Jong Utrecht met 3-1

Graafschap wint van Jong Utrecht met 3-1

Toen ondergetekende na afloop van de wedstrijd thuiskwam, was juist de samenvatting begonnen op TV van de wedstrijd De Graafschap tegen jong Utrecht. Die begon met vertederende beelden van een klein jochie, dat met een op afstand bestuurbaar autootje met logo en clubkleuren van de Graafschap het veld op kwam rijden om de wedstrijdbal aan te bieden. Dat autootje werd later via internet per opbod verkocht.
20160819_200230 (Small)
Maar daarna begonnen de beelden van de wedstrijd. En bij het zien van die beelden leek het wel of ik een heel andere wedstrijd had gezien. Alleen de goede momenten van de Graafschap werden er uit gelicht, zodat het leek of de Graafschap eventjes gewonnen had van de reserves van FC Utrecht. Verre van dat!. Natuurlijk was er veel strijd en compassie. Daarvoor bedankte Jan Vreman, de trainer van de Graafschap, na afloop zijn publiek. Dat had weer als een twaalfde man achter hun club gestaan. Maar ondanks die steun was het voor het door blessures zwaar geteisterde team in het eerste kwartier niet overtuigend. FC Utrecht had met spelers als Serhat Cakmak en Rodney Antwi een stel snel jagend en technisch bekwame spelers in huis. En op vele momenten kwam de Graafschap telkens een metertje tekort. En in de 22e minuut kwam het team zelfs op achterstand door een slimme goal, maar ook slordig verdedigen.Bovengenoemde Cakmak tikte de bal eenvoudig in (0-1).

De Graafschap ging daarna vooral tegen zichzelf spelen. En zelfs een speler als Nathaniël Will, die verder een puike wedstrijd speelde, ging zich opwinden over futiliteiten als bijvoorbeeld de plek waar de bal ingegooid moest worden. Heel demonstratief vroeg hij in een daarna volgende identieke situatie aan de sacheidsrechter of dit nu wel de juiste plek was.

Ommekeer
Die kwam na de penalty die de Graafschap kreeg na een overtreding door Utrecht binnen de 16 meter. De keeper van Utrecht probeerde op allerlei manieren Pjotr Parzyszek te intimideren, maar die liet zich niet van de wijs brengen en knalde snoeihard de 1-1 in.

De tweede helft
In de rust zeiden wij tegen elkaar:”Dat tempo van de eerste helft gaan die jonkies van Utrecht echt niet volhouden”. En dat bleek ook wel. Wat Jan Vreman in de rust tegen zijn spelers heeft gezegd zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, maar een herboren De Graafschap kwam uit de catacomben. En na een paar minuten waren het Alexander Bannink en wederom Parzyszek die met een simpel 1-2tje de score op 2-1 brachten. De tweede voor Pjotr.

Een boze coach.
Wat heel veel mensen waarschijnlijk niet gezien hebben is dat toen de Graafschap een tweede penalty toegewezen kreeg in de 66e minuut, was dat toen alle ogen gericht waren op Parzyszek die hem zou gaan nemen, Jan Vreman Jan Lammers bij zich riep en hem onnoemelijk uitfoeterde. Ondertussen scoorde Pjotr zijn derde van de avond en was de wedstrijd gespeeld.

Jonkies
In de slotfase gaf de trainer nog enkele speelminuten aan een aantal jonge spelers die voor het eerst in een stadion met 8500 mensen speelden en na afloop dus ook even flink geknuffeld werden door hun pappies en mammies. Rekening houdend, dat we vanavond een heel stel vaste waarden door blessures moesten missen, geeft deze wedstrijd een goed gevoel voor de toekomst.

De Graafschap – Jong FC Utrecht: 3-1

Arbiter Ingmar Oostrom | Toeschouwers: 8.514

Doelpuntenmaker(s): 22. Cakmak (0-1), 36. Parzyszek, pen. (1-1), 48. Parzyszek (2-1), 66. Parzyszek, pen. (3-1)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers, Keurntjes; Bannink (83. Jankovic), Diemers, Kaak, Driver; Koolhof (71. Marlon Versteeg) en Parzyszek (87. De Koning).

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Ulusoy, Van der Velden, De Lange, Brinkman (31. Van Eijk); Cakmak (63. Boukhari), Van der Meer, Antwi; Van der Moot (73. Sneijder), Sow en Peterson.

Gele kaart(en) De Graafschap: Koolhof (63.)

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Cakmak (35.). Van der Velden (65.)