Home Gelderland Lienden wint Supercup amateurvoetbal na strafschoppen

Lienden wint Supercup amateurvoetbal na strafschoppen

Foto (c) Wilco HazelaarEr waren strafschoppen voor nodig, maar Lienden heeft zaterdagmiddag de negentiende editie van de Supercup voor amateurs gewonnen. De Gelderse club, algeheel landskampioen, versloeg bekerwinnaar IJsselmeervogels.

Na 90 minuten stond het nog 0-0 op Sportpark De Westmaat in Spakenburg. De beste kansen waren voor de bezoekers, al hadden de Spakenburgers in de eerste minuut, via Hanne Hagary, de kans om de leiding te nemen.

Lienden, de betere ploeg, slaagde er niet in zijn overwicht om te zetten in een doelpunt, al was de ploeg er twintig minuten voor tijd dichtbij toen Mark Fennebeumer de bal via de paal in de handen van IJsselmeervogels-keeper Patrick Zonneveld zag belanden.

Koelbloedig
In de strafschoppenserie, die meteen na 90 minuten van start ging, was Lienden het meest koelbloedig. Nadat eerst Maikel de Harder zijn inzet gekeerd zag worden, en daarna Emre Pinar op de lat schoot, besliste Mo Ajiach het duel in het voordeel van de Gelderlanders.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, reikte na afloop van de wedstrijd de Supercup uit aan het winnende team.