Home Gelderland Achterhoek De Graafschap ronde verder in de play-offs na zinderende verlenging (2-1) tegen Almere City

vijverbergZeer waarschijnlijk hebben er scouts van NAC en Go Ahead Eagles op de tribune gezeten, want één van beide ploegen zal tegen de winnaar van dit duel moeten spelen in de volgende ronde. En die zullen handenwringend zichzelf al een ronde verder gewaand hebben. Het niveau van beide ploegen was laag en eredivisie onwaardig.

Het werd pas echt een wedstrijd ver in de tweede helft, toen Jerry van Ewijk en Dean Koolhof binnen de witte lijnen kwamen. Binnen vijf minuten moest de keeper van Almere, Etemadi vier keer vlak achter elkaar heldendaden verrichten om zijn ploeg in de race te houden.

Omdat de uitwedstrijd in 1-1 was geëindigd zou de Graafschap met 0-0 naar de volgende ronde gaan. Toen Jerry van Ewijk de 1-0 aantekende in de 90e minuut zou het helemaal gebeurd zijn. Maar de scheidsrechter gaf aan, dat er nog 4 minuten extra speeltijd bij kwam en na twee minuten was het heel even stil op de Vijverberg. Behalve in het uitvak, waar de massaal toegestroomde supporters van Almere opeens weer kansen roken. Soufian Ahannach scoorde de 1-1.Maar er werd niet meer gescoord, dus moesten er twee keer 15 minuten extra gespeeld worden.

En als de scouts van NAC en Go Ahead Eagles nog niet naar huis waren, zullen ze ongetwijfeld nog even op het puntje van hun stoel gezeten hebben. Want na twee minuten was het de Graafschap, dat de 2-1 maakte. Omgeroepen werd, dat de doelpuntenmaker Vincent Vermeij was, maar na bestudering van de herhaling door Eredivisie Live bleek het een eigen doelpunt van Almere speler Cees Toet te zijn. Maar goed ook, want Verweij speelde de hele wedstrijd al als een dweil en had dit doelpunt niet verdiend. Het kwam de Graafschap wel goed uit, want nu stonden zij met één been in de volgende ronde. Maar elk tegendoelpunt zou desastreus zijn. En dat doelpunt kwam, vlak voor het einde en alles wat uit Almere kwam was al in de zevende hemel. Grensrechter Berry Simons kan zijn gezicht maar beter even niet in Almere laten zien, want hij zag, geheel ten onrechte zoals later bleek, dat het doelpunt onterecht was wegens buitenspel. Scheidsrechter Martin van de Kerkhoff keurde het doelpunt af en floot vlak daarna voor het einde van de wedstrijd. NAC of Go Ahead, wie van de twee volgende week vrijdag ook maar naar de Vijverberg komt….Maak de borst maar nat. De Vijverberg wordt weer een veste met hopelijk nog weer meer trouwe supporters.

De Graafschap – Almere City FC 1-1 (2-1 n.v.)

Arbiter Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 5.109

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jerry van Ewijk (90′), 1-1 Soufyan Ahannach (90+2′), 2-1 Cees Toet (94′, e.d.)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will (68′ Jerry van Ewijk), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan; Karim Tarfi, Edwin Linssen, Kristopher Vida, Vlatko Lazic (97′ Bart Straalman); Vincent Vermeij en Tim Janssen (74′ Dean Koolhof).

Opstelling Almere City FC: Agil Etemadi; Thijs Bouma (80′ Enzio Boldewijn), Sander Keller (66′ Lars Nieuwpoort), Cees Toet, Paul Quasten; Soufyan Ahannach, Tim Receveur, Jason Oost (66′ Charles Dissels), Ricardo Kip; Vincent Janssen en Norair Mamedov.