Home Gelderland Achterhoek Doetinchem De Graafschap bekert verder na 4-1 winst op SV Deltasport

De Graafschap bekert verder na 4-1 winst op SV Deltasport

Het bekeravontuur van eersteklasser Deltasport uit Vlaardingen eindigde in Doetinchem op de Vijverberg. Met vier bussen waren de supporters afgereisd naar Doetinchem met in het kielzog een aantal vervelende Feyenoord “supporters”, die de plaatselijke hermandad flink wat werk bezorgden. Jammer!
Heel feestelijk begonnen ze aan deze wedstrijd tegen een gehavend De Graafschap met veel blessures, hetgeen volgens insiders en Ruud Gullit lag aan het kunstgras van Volendam. Ze kregen zelfs in de eerste minuut al een corner en maakten het de Graafschap in de beginfase erg lastig.
Gelukkig was het Karim Tarfi, die met een schitterend afstandsschot de Graafschap weer met beide benen op de grond bracht en de 1-0 aantekende.
En voor rust was het Jan Lammers, die in een scrimage voor het doel van de gasten als laatste de bal aanraakte en 2-0 op het scorebord liet zien.
In de tweede helft begon de Graafschap met salonvoetbal met prachtige individuele acties, maar werden hiervoor wel afgestraft door Redouan Boulfalfal die dwars door de verdediging van de zebra’s slingerde en in de 50e minuut de keeper kansloos liet bij het inschieten van de 2-1.
Gelukkig was Robin Pröpper in de 64e minuut attent met een gerichte volley op het doel van Deltasport. Een verbouwereerde keeper zag de 3-1 tegen het net vliegen en drie minuten later was het invaller Jeroen Meurs, die zijn debuut op de Vijverberg beloond zag met een fraai doelpunt. Eindstand 4-1 voor een schamele ‘slechts’ 1523 toeschouwers.

Arbiter Jeroen Manschot | Toeschouwers: 1.523

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Karim Tarfi (26’), 2-0 Jan Lammers (40’), 2-1 Redouan Boulfalfal (50’), 3-1 Robin Pröpper (64’), 4-1 Jeroen Meurs (67’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Vlatko Lazic (78’ Lars van Roon), Jan Lammers, Robin Pröpper, Caner Cavlan; Jordan Garcia-Calvete, Soufian Echcharaf, Santy Hulst, Karim Tarfi; Kristopher Vida (81’ Tom Menting)en Jerry van Ewijk (63’ Jeroen Meurs).

Opstelling Deltasport: Bryan Struis; Mitchell Drooduin, Tiemen Noordam, Leon Krznaric, Jay Jay Gulpen; Danzell Ruperti (61’ Jimmy van de Vaart), Abdelhak Ouled Said, Levi Marengo (76’ Milano Naarden), Gert-Jan van der Veen, Luigi Nunes; Redouan Boulfalfal (84’ José Dos Reis).

Gele kaart(en) De Graafschap: Garcia-Calvete (82’)