Home Gelderland Achilles’29 wint met gemak tegen RKC

Achilles’29 wint met gemak tegen RKC

Foto (c) Wilco HazelaarHet spel van de afgelopen weken was een voorbode van de goede pot die Achilles’29 afgelopen middag aan de dag legde. De Groesbekers waren in Waalwijk de hele wedstrijd sterker dan RKC en wonnen verdiend met 0-4. Door deze overwinning steeg de ploeg van Gesthuizen vijf plekken op de ranglijst en liet de rode lantaarn achter in Waalwijk.

RKC was in de afgelopen week veelvuldig in het nieuws als gevolg van de sportieve en financiële malaise die de club doormaakt. Achilles’29 had hier geen boodschap aan en maakte van meet af aan duidelijk gekomen te zijn om punten op te halen. Al na 6 minuten kwam de ploeg op voorsprong nadat Thijs Hendriks aan de rechterkant Tim Verhoeven inspeelde. Zijn voorzet werd door Kürsad Sürmeli knap ingekopt: 0-1. Na een halfuur werd het 2-0 toen Freek Thoone binnen de 16 meter naar de grond werd getrokken en vervolgens zelf de toegekende penalty binnenschoot. RKC zorgde voor weinig gevaar, waardoor Achilles met een terechte voorsprong ging rusten.
Het derde doelpunt, kort na de rust, was er een uit het boekje. Sürmeli stond aan het einde van een mooie aanval en schoot op aangeven van Thijs Hendriks onder keeper Van Dijk door. Een kwartier voor het eindsignaal verruimde Hendriks de marge tot vier. Hij trok via de linkerkant naar binnen en haalde koelbloedig uit. Met een beetje geluk had Achilles nog verder kunnen uitlopen, maar o.a. Tim Verhoeven had het vizier niet op scherp en verzuimde de Waalwijkers nog extra pijn te doen. Met de 0-4 eindstand waren de meegereisde supporters echter dik tevreden.

RKC Waalwijk – Achilles’29 0-4 (0-2)
6. Sürmeli 0-1, 30. Thoone (penalty) 0-2, 52. Sürmeli 0-3, 76. Hendriks 0-4.
Geel: Van Arnhem (RKC), Zeller (Achilles).

Achilles’29: Ter Wielen; Verhoeven, Dingil, Zeller, Van de Groes; Sürmeli, Kaak, Worm (27. Shanwary), Van Steen; Hendriks, Thoone (61. Wiafe).