Home Gelderland Fortuna Sittard overrompelt gehavend Achilles’29 met 0-3

Fortuna Sittard overrompelt gehavend Achilles’29 met 0-3

Na de winst op Jong Ajax kon Achilles’29 het succes tegen Fortuna Sittard geen vervolg geven. De Limburgers drukten de Groesbekers in een goed bezochte wedstrijd met de neus op de feiten. Door het komende interlandweekend heeft de Jupiler League een paar weken rust en krijgen de spelers wat tijd om helemaal fit te worden. Voor Achilles’29 is dat geen overbodige luxe, gezien het verlies in eigen huis tegen Fortuna Sittard.

Achilles miste door het ontbreken van Thijs Hendriks (geschorst) en Rutger Worm (te geblesseerd) natuurlijk stootkracht voorin, maar ook in de andere geledingen had men met name voor rust te weinig grip op de gretige en beweeglijke opponent uit Limburg. In het eerste kwartier creërde men zeker vier goede kansen, maar liet men na de score te openen. Toen Achilles deze storm zonder brokken overstaan had, wist men het spel toch te verleggen. Freek Thoone mikte na een goede aanval naast en Stefan Maletic zag zijn kopbal na goede corner van Lion Kaak van de lijn gehaald. Echter toen profiteerde Fortuna van onnodig balverlies van Twan Smits en via Ramon Voorn kopte Seku Conneh via onderkant lat binnen: 0-1 (25.). Jasper Waalkens wist even later een snelle counter niet te verzilveren en aan de andere kant dolde Levi Raja Boean meerdere Fortunaverdedigers, maar vond helaas geen doeltreffend eindstation voor de goal. In de 38ste minuut stuurde Niels Vets uitblinker Jordie Briels diep en die profiteerde met een mooie lob van het weifelend uitkomen van Achillesdoelman Leon ter Wielen: 0-2.

Na de rust beperkte Fortuna zich tot het over de streep trekken van de voorsprong. Achilles probeerde de bakens te verzetten en kwam er een paar keer beter uit, maar had een paar keer een te onzuivere of te late eindpass. Vrije trappen van Lion Kaak leverden ook niet het gewenste resultaat op. Jop van Steen, die als voorhoedespeler tot het uiterste ging om er iets uit te halen, had na goed voorbereidend werk van Freek Thoone pech met een pegel op de kruising . Zo kwam er geen slotoffensief van de thuisploeg en erger nog besliste Seku Conneh na een vloeiende aanval over rechts de wedstrijd definitief: 0-3 (84.)