Home Gelderland Achterhoek Wederom geen punten voor de Graafschap. 0-1 verlies tegen Heracles op de Vijverberg

Was dit de strijd tegen de nummer vier van de eredivisie?
Nee, zeker niet. Tot aan de 83e minuut dacht iedereen dat dit een doelpuntloze wedstrijd zou blijven. De Graafschap gebruikte met behulp van de ruim 10.000 toeschouwers de inzet en de wil om het onvermogen van de tegenstander aan te tonen. De tegenstanders uit Almelo kregen slechts een handvol kansjes en de Graafschap had niet het scorend vermogen om van haar kant iets aan doelkansen te laten zien. Toen in de 60e minuut Robin Pröpper werd gewisseld, oogde de defensie al wat onzekerder. Maar toen bij Heracles in de 79e minuut Gonzalo Garcia er ingebracht werd, kregen de Almeloërs opeens weer moed en na een verdedigingsfout bij de Zebra’s was het in de 83e minuut Iliass Bel Hassani die door de defensie heen slingerde en doelman Hidde Jurrius kansloos liet bij de 0-1 voorsprong.
Dit was echt niet een kanshebber voor de titel en voor het spel dat ik gezien heb staan ze zeer onterecht op de vierde plaats, maar ja, wij staan nog steeds laatste.
We blijven de moed er in houden, maar het wordt wel steeds moeilijker.