Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam Zuidoost – Speekseltest en gestolen bromfiets bij controle Zuidoost

Amsterdam Zuidoost – Speekseltest en gestolen bromfiets bij controle Zuidoost

Bij een gerichte brom/snorfietscontrole constateerde de politie dat van de 160 gecontroleerde tweewielers 47 niet aan de gestelde eisen voldeed. Twee personen zijn aangehouden omdat zij op een gestolen bromfiets zaten. Een 20-jarige Amsterdammer onderging een speekseltest en een bloedproef omdat het rijden onder invloed van drugs waarschijnlijk was.

De controles vonden donderdag 6 juli plaats op het Krimpertplein, Egoliplein en bij het basketbalveldje Hoptille.

In totaal zijn er 67 bekeuringen uitgeschreven, waar van negen voor het rijden zonder rijbewijs en twee voor het rijden onder invloed. De politie nam vijf tweewielers in beslag. Drie waren voorzien van een begrenzer. De andere twee voor het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs en het rijden terwijl er geen keuring had plaatsgevonden.

Voor 47 scooters is een WOK-melding gedaan. WOK staat voor wachten op keuren, nadat is vastgesteld dat de tweewieler niet aan de voorgeschreven eisen voldeed. De eigenaar krijgt een rijverbod en mag pas met zijn voertuig weer aan het verkeer deelnemen als deze na herstel door de Rijksdienst van het Wegverkeer is goedgekeurd.

Een greep uit de geconstateerde overtredingen: Rijden met een blauwe lamp in de koplamp, rijden zonder spiegels en rijden met een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten snelheid bij de snorfietsen bedroeg (gecorrigeerd) 49 km/u en bij de bromfietsen 58 km/uur.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie Amsterdam: laat je niet afleiden tijdens Koningsdag

Over twee dagen zullen er in Amsterdam weer veel mensen op de been zijn. Koningsdag trekt …