Kies je regio

Sport

 • Oud ADO-speler opgepakt voor diefstal van € 60 bij voetbalvereniging
  Ricky van den Bergh, oud voetballer van onder meer ADO Den Haag, Heracles Almelo en Sparta, is donderdagavond opgepakt door de politie. De voormalig middenvelder heeft 60 euro gestolen uit de kassa van zijn huidige amateurclub DHC. De Delftse vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie en wil de speler voor het leven royeren. Volgens Van den Bergh had hij iemand gevraagd een stuk speelgoed voor hem kopen, maar had geen contant geld op zak waardoor hij een greep uit de kassa deed in de voetbalkantine. "Ik weet ook dat er camera’s hangen. Ik...Lees meer...
 • UPDATE: 'Moreno Rutten in beeld bij Go Ahead Eagles'
  Go Ahead Eagles wil zich op korte termijn versterken met verdediger Moreno Rutten van VVV-Venlo. De mandekker beschikt over een aflopend contract en mag zich dus verheugen op de interesse van de Deventenaren. De ploeg uit Deventer lijkt hiermee het vertrek van Sander Fisher op te vangen. Rutten speelt sinds 2015 in Venlo bij VVV, maar de club heeft laten weten zijn contract niet te gaan verlengen. De verdediger kwam in het verleden uit voor respectievelijk Willem II, Feyenoord en FC Den Bosch. Een eventuele overgang zou de derde aanwinst zijn voor Go Ahead...Lees meer...
 • Go Ahead heeft beet en haalt Tim Hölscher
  Go Ahead Eagles heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Deventenaren toonde eerder deze week al interesse in Tim Hölscher van FC Twente, maar heeft nu ook daadwerkelijk beet. De 22-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen in de Adelaarshorst. De Duitser beschikte over een aflopend contract bij de Tukkers. [caption id="attachment_315060" align="alignright" width="165"] Foto: Erik Pasman[/caption] Hölscher begon zijn profcarrière bij het Duitse Gronau waarnaar hij in 2009 via FC Schalke 04 bij FC Twente neerstreek. In 2012 maakte de toen pas 17-jarige Duitser zijn debuut in het eerste elftal...Lees meer...

Advertentie

10% korting op alle moederdagcadeaus. Geldig van 14 april t/m 14 mei. 500x500

Economie

 • Nederlandse maakindustrie bundelt krachten in Dutch-Man
  Met trots presenteren 20 ondernemingen in de Nederlandse houtwaren-, borstel- en kwastenindustrie zich als Dutch-Man, Dutch Manufacturing Association. Door het samengaan van de Vereniging HAS en de Vereniging van Nederlandse Borstelfabrikanten is het fundament gelegd om het imago en de zichtbaarheid van dit onderdeel van de Nederlandse maakindustrie te verbeteren. Van...Lees meer...
 • Belangstelling vanuit Kenia voor duurzaam koelsysteem op 100% zonne-energie
  Het Nederlandse bedrijf FirmTec heeft een eerste opdracht gekregen voor de levering van de door hen ontwikkelde SunCooler.  Zoals de naam al zegt draait deze mobiele koelinstallatie volledig op zonne-energie. De SunCooler is geschikt om voedsel  te koelen zonder afhankelijk te zijn van stroom, een generator of diesel. Een uniek...Lees meer...

Amsterdam – Gezocht – Handgranaat aan Kleine-Gartmanplantsoen

Op woensdag 8 februari 2017 wordt in een grand-café aan het Kleine-Gartmanplantsoen, nabij het Leidseplein, een handgranaat achtergelaten. De recherche heeft beelden van de verdachte en is nog op zoek naar getuigen.

In die middag, kort na 15.30 uur, is bij de entree een handgranaat gevonden. Uit bewakingsbeelden blijkt dat het explosief is neergelegd door een man, vermoedelijk begin 20, en geheel in het donker gekleed. Hij droeg een gewatteerde jas, een zogenoemde bubblecoat en hij droeg een broek wat een regen- of motorbroek zou kunnen zijn. Zijn gezicht had hij bedekt.

Daders

De dader vlucht in de richting van de Weteringschans en vervolgens de Ziezeniskade op. Daar staat een handlanger te wachten met een donkerkleurige scooter, type Derbi Boulevard. Dat is een type dat tot 2012 bekend stond onder de naam Piaggio Fly. De handlanger droeg volledig donkere kleding, en een jas met bontkraag.

Onderzoek

De recherche doet uitgebreid onderzoek en kijkt naar verschillende scenario’s. Een daarvan richt zich specifiek op een conflict dat vier dagen voor het neerleggen van de handgranaat, op zaterdagavond 4 februari, voor het café plaatsvond. Daar is toen een schermutseling geweest tussen een bezoeker en de portier van het café. De bezoeker heeft de portier ernstig bedreigd. Wellicht houdt deze bedreiging verband met het neerleggen van de handgranaat.

Vragen

De politie wil graag spreken met getuigen die op 8 februari, of in de dagen daarvoor, iets is opgevallen bij het grand-café aan het Kleine-Gartmantspantsoen. Ook is de politie op zoek naar getuigen en mensen die weten hoe de verdachten in het bezit van die handgranaat hebben kunnen komen. Herkent u de mannen op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het onderstaande tipformulier in.

U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Geen reacties meer mogelijk.

Brompot

 • Rio
  Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: 'Rio de Janeiro' van de dames Maywood uit 1981. Een verschrikkelijk lied van een even verschrikkelijk duo. Gelukkig kwamen ze er zelf op tijd achter en zijn al ruziend uit elkaar gevallen zodat we er anno 2016 weinig last meer van...Lees meer...